söndag 26 juni 2011

Vem fan vill ha storhelg?

Det fanns en tid då man längtade , såg fram mot och lyfte den till skyarna - Ja, storhelgen alltså. Julen med alla paket. Nyår med raketer och bubbeldricka. Påsken med bilutställning i Jönköping och kärringarna på kvastarna men störst av alla helger var ändå midsommar! Nu när man blivit lite äldre och barnen vuxit upp så verkar det som om allt skit ska drabba oss på storhelgerna...
  • Midsommar 08, Helena skulle träna Apachie på Agillity - hon ramlade och sträckte ut hälsenan (kryckor i 2½ månad).
  • Nyår - 08 En dotter åkte till en fest hon inte fick vara på, blev full, hämtning av mig på 12- slaget.
  • Påsk - 09 Jag fick hjärtinfarkt.
  • Påsk - 10 Hämtning av dotter efter relationsstrul.
  • Midsommar 2011 Vår goa keltik Geisha ligger på hundsjukhuset med hög feber och risigt allmäntillstånd.
Frågan är om någon högre makt vill ha mig att bli nykterist eller om det är så att det är Hin Håle himself som strävar efter att sätta käppar i hjulet för oss. Numer så är allt utom alkoholfri cider bortstädat från stohelgerna. Snart får jag kanske hålla med samhällets mopedåkande promilletestare nummer 1, Lillen. Han brukar säga att det bara är amatörer som dricker sprit på helgerna, Proffs som han själv dricker alltid - men inte på storhelgerna! Hmmm, Nåväl att han dricker även att det inte är helg - det kan jag skriva under på, men att han sedan inte dricker på storhelger det är mer tveksamt. Då jag träffat honom lite småvinglig även på storhelger, detta beror dock säkert på sjögång eller nåt liknande.

Denna midsommar har i övrigt varit lugn och avstressande. Det har bara varit jag och Helena hemma: Barnen är som ax för vinden, både här och där. Sabina - Öland, Jocke Västervik, Sanna Halmstad, Anna södra Halland hos svärföräldrarna, Steffler Munkedal, Ida F-rum- Jönköping, och Johan på mopeden i byn med omgivningar. Inte är det väl så längesen som man bakade jordgubbstårta i husvagnen och skrubbade färsk potatis på någon camping medans kidsen lekte med kottar och dockor i förtältet?

Det är meningen att Allan Beddo Band ska jamma lite med våra respektive ikväll. Eller som Hasse uttrycker det: .. "smörinbakat knytkalas med söt blues, tillsammans med det allra gottaste vi har: våra bluesänkor".

Nu blir det ett race med snabeldraken och sen behöver det handlas lite så denna dag kommer säkert som synden att springa på så man knappt hinner med själv, trots allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar