torsdag 9 juni 2011

Torgdag varje torsdag i Nässjö!

Varit i Nässjö och handlat fräscha grönsaker på torget. Jag blir lite nostalgisk över att handla direkt av odlaren. - Troligtvis är det för att mitt miljö- och kvalitetstänk stämmer in på lokala varor/från källa till bord. Att sen få hitta underbart krokiga gurkor, härligt otvättad färskpotatis, vitkål, huvudsallat, persilja, blomkål, morötter och champinjoner är så rätt! Hela lassen för 95:- gör ju inte heller ont i kassakistan. Jordgubbarna är av sorten "polka" och odlade i Axlarp, Forserum.  50:- litern men satan i gatan så söta och goda!


Frugan lyckades äntligen även få in mig hos optikern... Har gått sen i oktober med tejpad skalm. Nu blev det 2 st glasögon för priset av ett (795:-). Vilken smålänning nappar inte på det... Nu blir det ett par blåtonade till "fint" och ett par med diskret aluminiumstuk som får användas på arbetet - även i verkstaden!

Glasbanken hade fortfarande kvar lite läskande drycker. Hittade härliga miniflaskor med rödtjut. Passar ju mig perfekt då jag pga medicinerna bara får smutta lite nu för tiden, samt att frugan endast vill ha vitt.

Imorron tar mitt näst största barn, Anna studenten på Peset i Jönköping. Blir att gratta å krama lite extra då hon är på väg att flytta till Göteborg för fortsatta studier efter sommaren.

1 kommentar:

  1. Välkommen till bloggvärlden! Å vill du köpa lammkött och ägg så är det bara att hojta till. :)

    SvaraRadera