Nytt år - Nya möjligheter!

VÄÄÄÄLLLDIGT sällan som jag skriver nåt i bloggen men tänkte sammanfatta 2016 och sparka igång mitt 2017 med hjälp av mina egna skrivna rader.

2016 inleddes med en fortsatt sjukskrivning pga bisköldkörtelsjukdom. Sedan tidigare låg en planerad operation av halsen, i februari. Redan den 27/1 så välte planerna på en återgång till det "normala". Jag fick en ny hjärtinfarkt som satt på samma ställe som den jag hade 2009. Samtidigt flög planerna på halsoperation i den nära framtiden iväg som en löning, pga blodförtunnande. En av stentarna som jag fick inopererad 2009 hade kapsejsat och blockerade blodflödet i kranskärlen igen. Dessutom hade även kranskärlet deformerats så de fick ballongvidga/spränga på 5 ställen och montera 4 nya stentar. Efter denna start så såg ju prognosen för 2016 lite "si-så-där" ut...

Yngste sonen Johan blev sambo - väldigt fort efter att ha träffat Nanna. På köpet fick vi 3 härliga barnbarn eller ok då - bonusbarnbarn om vi ska va sådana. I Juli månad va det redan dags att handla hus i Äng. Med tanke på den speed som han visat upp så är det nog så att han börjat bli som far sin, mer å mer...  Joakim - min äldste bestämde sig för att satsa på lite utbildning. Han pluggar Byggnadsingenjör på Linnéuniversitetet, Växjö. Ida flyttade till Huskvarna.

Vi fick en valpkull efter vår älskade lilla Trolla. den 25/3 föddes 7 underbara små liv. Vi namngav dom efter John Bauers illustrationer i "Bland Tomtar å Troll". Vill Vallareman, Prinsessan Tuvstarr, Daga Sky, Vinga Krans, Herr Fabian, Lena Liten och Alvina Trollkappa blev namnen på vår Bauerkull. Vi bestämde oss för att behålla Alvina som är en helnaken stolt tik. Förhoppningsvis så ska vi kunna använda henne i avel i framtiden inom vår kennel.



I April så gifte sig min dotter Anna med sin Joakim. De hade satsat på ett riktigt "finbröllop" på Falkenbergs Strandbad. Fina viner och gourmetkäk, uppslupen stämning samt en härligt lyxig miljö gjorde att det blev ett härligt minne. Helena och jag liftade med Kärran, Ida och Jocke. Vi bodde hemma hos Steffler å Linda, (stackarna fick sova i soffan - för vi snodde deras säng). Sanna och Selina ställde upp och hjälpte oss med valparna och de stora bestarna. Förresten så kan jag konstatera att Grundberg har mer än luft i pumpen då han graverat Anna ordentligt. "Palten" beräknas komma i slutet på januari så bröllopsnatten måste varit god.

Vi hade förvånande nog ganska få intressenter på våra valpar som var leveransklara till midsommar. Så Helena och jag blev traskandes här hemma hela sommaren. När semestrarna var slut så började plötsligt intresset efter våra fina valpar tillta. Vi hade kö på de 3 sista valparna...

Andra veckan i augusti löste Helena och jag in hennes födelsedagspresent från hennes barn - ett presentkort på en charterresa. Istället för charterflyg och värme (funkar illa för hjärtsjuka gubbar) så ändrade vi lite på konceptet och bokade in oss på Hotell Gästis i Varberg. Vi hade 4 helt underbara dagar, om än väldigt blåsiga, i en av Sveriges härligaste sommarstäder. Ett underbart Hotell med spa-badanläggning i källaren som vi fritt fick nyttja när vi ville. Mina varmaste rekommendationer för folk med ett öppet sinne - Hotell Gästis!



Direkt efter vår första semester på MÅNGA år, så började Helenas mamma och hennes man få svårare med att orka med sin gård i Smedjebacken, Dalarna pga sjukdom. Hennes mamma har haft kennel i många år och det fanns några hundar som vi hade möjlighet att överta. Så plötsligt utökades vår kennel med Trollas dotter Tassa, Tom-Tom och Tebbi. Alla dessa nya hundar är Kinesiska nakenhundar. Vi bestämdes oss för att para Tassa direkt då hon löpte och det fanns en möjlighet att få ett språng efter en fin hane.

Helenas mammas sjukdom fortsatte och hon skulle opereras i Falun men pga personalbrist så blev hon istället utskriven... Samtidigt så var hennes man riktigt dålig i långt framskriden cancer. Så det fick bli en akutresa till Falun och hämta henne - sen till hemmet i Smedjebacken för att sen återvända till Småland, samma dag. Bara några dagar efter att vi kommit ner till den Småländska civilisationen så blev det ambulans för svärmor till Eksjö. Återigen blev operationen uppskjuten - Denna gång pga förkylning. Några veckor senare så lyckas det i alla fall bli operation och den verkar ha gått bra. Tyvärr så vann cancern livskampen över hennes make så han somnade in den 6/12. Dagen före Nyårsafton begravdes han. Så idag känns det att man körde 80 mil igår...



I mitten av oktober föddes "Kryddkullen": Dragon, Salvia, Kummin, Kanel, Kardemumma, Muskot, Saffran och Mynta. Vi ska behålla Salvia i kenneln.


Den sista november fick vår Kennels Grand Old Lady, Geisha somna in efter en stroke. Flocken med de övriga hundarna var lite slokörade några dagar men sen hämtade de kraft hos varandra och känns nu återigen som en väldigt stabil och trygg flock. Här hemma är det 5 vuxna hundar (och Tom-tom som är utlagd på halvfoder).  När svärmor bor hos oss så är även hennes 2 hundar med i flocken så det är ett riktigt hundliv här hemma... 7 vuxna hundar och ett gäng med valpar i en villa, funkar betydligt bättre än vad man kan tro på papperet.




Väntan på operation i halsen fortsatte och blev framflyttad ytterligare några gånger, men slutligen så blev det en op-tid och ett hopp om en piggare framtid tändes (igen). 24/11 så låg jag återigen på operationsbordet. Än så länge säger de att det ser bra ut på proverna men energin som hävdades att jag skulle få tillbaka direkt efter operationen har uteblivit. fortsättning följer ---->>>?



Jag vet att nästa år är ett oskrivet blad ännu så därför utbringas ett GOTT Nytt År till Er och en förhoppning om ett lugnare och smidigare 2017 för nära å kära!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

10 år som rökfri - Tänk vad bra det kan vara att få en hjärtinfarkt...

Väntan, hopp eller förtvivlan och tro.

Resan mot det oundvikliga.