torsdag 31 december 2015

Ännu ett år av väntan

"Sjukdom - vänta på diagnos - vänta på specialistbedömning - vänta på operation - ev operation - vänta på rehab - vänta på ny bedömning... Repeat next year again..."    

Så har det då blivit dags att sammanfatta ännu ett år. Egentligen så kan man väl snart sätta likhetstecken mellan åren.  Nu är det dags för det tionde året med sjukdom som omöjliggör ett normalt liv med arbete, fritid och familj. Har ju under alltför många år gått å väntat på att få bli frisk så jag ska kunna fungera lite hyfsat iaf. Bara att sätta sig på en stol, eller för den delen - resa sig från en stol, ska inte behöva ta en stor del av din ork och energi. Enl den muntliga planen ska jag bli opererad i halsen igen i januari - 2016 men har fortfarande inte fått nån kallelse. Väntans tider....

I augusti så sprang inkommande vattenledning läck. Jocke lånade grävare och gjorde ett kanonjobb med den medan Johan fick böja rygg och slet satan nere i hålet. Kommunen erbjöd sig att byta avlopp och ingående vattenledning då det va ganska så gammalt å välanvänt. Så nu är toalett/badrum ett schakt, medan kommunen gjort ett bra jobb med att byta rör och återställa efter sig.

I den positiva världen som jag vet finns, så har det även här hemma blommat ut lite trevligt under 2015. Vårt sovrum blev klart! - Mest tack vare sönerna Johan och Jocke som fixade de tunga jobben. Vi blev med Trolla i Juli-2015. En alldeles underbar liten Chines crested tik. Fick även en bil i 50-års present.

Jo, jag vet att jag blir gnällig och att man ska se ljust på tillvaron! - Ska försöka hitta dit 2016! Nu önskar jag bara en sak av 2016 - att det inte ska behöva vara så j-la mycket väntan utan mer liv, glädje och njutbara dagar för mig, och mina nära, likväl som för alla som förtjänar det.

Gott slut och ett riktigt gott nytt år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar