Stolt Forserumsbo!

Tänka sig att lilla byhålan, Forserum kunde bli en rikskändis... Nu har väl både jag och många andra önskat att det inte var för trakasserier av Somalier, men ändå. Den vinkling som vårt lilla hörn av världen uppvisats som stämmer delvis men långtifrån helt! Jag anser att det är bättre att vi säger som det är - Ska man bli ihågkommen för nåt så varför inte sanningen? För att få till en riksnyhet om trakasserier så tag följande ingredienser:


Ingrediens 1. Ett utsatt och kraftigt avvikande folk som skiljer ut sig från mängden!

Somalier - är ett folkslag från afrikas horn. Deras kultur skiljer sig vida från vår. Det har varit krigssituation under lång tid och olika rebellledare/miltärer sätter skräck i olika områden. Extremt fattigt!!! - Givetvis så måste ju alla rasister bara älska att det är en grupp som klär sig konstigt, äter konstigt, beder flera gånger om dagen till någon okänd gud och dessutom är riktigt mörka i skinnet, med en ryggsäck full av krig och förtryck som får dom att vara mottagliga för alla ogillande blickar eller talomål. Tacksam grupp att ge sig på - Check!


Ingrediens 2: Ett kommunalråd med grodor hoppandes ur munnen!

Vid ett möte när frågan började belysas i riksmedia sa A.K - "Vi pratar inte om rasism här, det råkar bara vara somalier som hamnat i vägen för ett ungdomsgängs framfart"...

Den 3/9 kommer så uttalandet: - "Vi ser helst att Jimmie Åkesson (SD), inte kommer till Forserum". Givetvis så får SD´s sekreterare flera minuter på sig i Aktuellt för att bemöta anklagelserna. Om jag varit Sverige demokrat så hade jag älskat detta korkade kommunalråd. - Han spelar ju alla legala (SD) och illegala (skitstövlar) rasister rakt i handen! Jag rekommenderar starkt Nässjö kommun att använda detta kommunalråd som boj i Ingsbergssjön, flytförmågan garanteras!


Ingrediens 3: Nyhetstorka!

Samma vecka som riksmedia fick upp ögonen för vår lill by så fanns följande notis i Smålands Tidningen, Nässjö. - Att chefredaktören i efterhand hävdat att det var ett misstag och att den aldrig var menad att publiceras visar väl mer på dålig internkontroll än olyckliga omständigheter. Ok då... låt även chefred på bonnablaskan SmT flyta runt i Ingsbergssjön som avskräckande exempel... - Är man korkad så borde man ju flyta bra... men... Hur många bojar behövs det egentligen i centrala Nässjö?


Ingrediens 4: Rasister

Tro det eller ej - dom finns även i vår byhåla. Efter all uppmärksamhet så inser man med otäckt stark kraft att det finns stora och små, svarta och vita, unga och gamla rasister. Under fackeltåget så visade både det numer rikskända "ungdomsgänget" upp sig och småfulade lite men skötte sig ändå ganska så ok. Några tillresta döskallar körde runt i en skitig BMW och spelade "vit makt musik" halvhögt... Sedan fanns 2 olika rårasister i 70 + åldern, båda med förflutit i Ny demokrati, Sedan så var en 30-åring bara tvungen att visa hur häftig och orädd han är så han tjatade på en polis som ville att han skulle gå hem men inte ... - han tjafsade så intensivt att han fick sova i en skattebekostat utrymme över natten. Att jag efteråt sett många olika inlägg och länkar på sociala medier till sidor jag inte i min vildaste fantasi trodde fanns, gör mig oerhört bestört. Dessa rårasistiska sidor legaliserar hatet mot olikatänkande och piskar upp en stämning som är sjuk. Det senaste jag läste gällde att trakasserierna mot Somalierna är påhittade av Somalierna själva, för att vi ska tycka synd om dom.                                      
              
Jag undrar om den stenen som 17 åringen kastade för 1½ år sedan efter en Somalisk kvinna med barnvagn egentligen aldrig kastades heller?

Eller när den 30-årige stekaren går fram till en somalier i fackeltåget och väser: - "Ni ska härifrån ert jävla pack...

Den 70 årige äckelgubben som under manifestationen, alla får bo i Forserum, börjar skrika åt en trubadur som spelar I natt jag drömde - "Lägg av nu för f-n, du är ju äckligt patetisk"...


Rasism och förtryck finns i många former och alltför ofta så fastnar även vanliga människor i rasistfällan genom att inte tänka. Vi har väl alla hört uttryck och frågor som: Varför kommer dom hit? Kan dom inte fly till sina grannländer? Det är äckligt när det bor 7 personer i en etta/ Varför ska dom ha en 4-rummare på 5 personer? Det luktar konstigt om dom. De har andra kryddor i maten så dom stinker.

Nej, mina vänner! Det är dags att inse att oavsett vem du valt som mamma och pappa, vart du valt att födas och framförallt till vilken kultur och vilken hudfärg du valt att leva ditt liv - Så har du rätt att leva livet, - här, där eller till-och-med i byhålan Forserum  - Detta är en mänsklig rättighet och den går icke att bortförhandla!


Jag citerar ogärna syndikalister men i sin tidning hade dom för måååånga år sedan (-88?), en mening som fastnat hos mig... - "Rasister har bara två problem - för liten hjärna och för liten kuk!"

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

10 år som rökfri - Tänk vad bra det kan vara att få en hjärtinfarkt...

Väntan, hopp eller förtvivlan och tro.

Resan mot det oundvikliga.